معرفی گرایش فتوگرامتری
تصویرسنجی یا «فتوگرامتری» (Photogrammetry)، هنر، علم و تکنولوژی مورد استفاده برای دستیابی به اطلاعات قابل اطمینان در مورد اشیای فیزیکی و محیط اطراف ما است. این اطلاعات، طی فرآیندهایی نظیر ثبت، اندازهگیری و تفسیر تصاویر دوبعدی، امواج الکترومغناطیسی و غیره به دست میآیند. هدف فتوگرامتری، تعیین خواص هندسی و تفسیر مفهومی اشیا و محیط از روی عکس یا دادههای مشابه مورد است.
تصویرسنجی یا فوتوگراممتری (به انگلیسی: Photogrammetry) دانش و فناوری استخراج اطلاعات مربوط به زمین و محیط پیرامون آن از تصاویر گرفتهشده یا حسگرهای دیگر از طریق اندازهگیری و پردازش و تحلیل و نمایش آنها است
به عبارتی دیگر تصویرسنجی فرایند اندازهگیری مختصات هندسی اجسام از روی عکسهای هوایی است و عبارتست از هنر، دانش و فن تهیهٔ اطلاعات درست عوارض از طریق اندازه گیری، ثبت و تفسیر بر روی عکس یا سایر مدارکی که در بر دارنده اثری از انرژی الکترومغناطیس بازتابیده شده باشد.
عموماً تصویرسنجی را به دو شاخه تصویرسنجی متریک و تصویرسنجی تفسیری تقسیم بندی میکنند.
در تصویرسنجی متریک، اندازهگیریهای کمی مطرح است، یعنی با استفاده از اندازهگیریهای دقیق نقاط از طریق عکس میتوان فواصل حجم، ارتفاع و شکل زمین را تعیین کرد، که معمولترین کاربردهای این شاخه از تصویرسنجی تهیه نقشههای مسطحاتی و توپوگرافی از روی عکسهاست. اما تصویرسنجی تفسیری خود به دو شاخه تفسیر عکس و سنجش از دور تقسیم میشود.
در قسمت تفسیر عکس بیشتر مطالعات کیفی بر روی عکس انجام میگیرد، بهعنوان مثال وضعیت پوشش گیاهی یک منطقه یا میزان جمعیت یک شهر را از طریق عکس مورد مطالعه و تحقیق قرار میدهند.
هدف اصلی فتوگرامتری، اندازهگیری دقیق مشخصات سهبعدی اشیا و عوارض زمین از روی عکسهای دوبعدی است. از دیگر کاربردهای این علم میتوان به تعیین مختصات، محاسبه پارامترهایی نظیر فاصله، ارتفاع، مساحت و حجم، تهیه نقشههای توپوگرافی، ساخت ابر نقاط، ایجاد مدل ارتفاعی و تصاویر پرسپکتیو اشاره کرد
دیدگاهتان را بنویسید